Моден дизайн, Мода и мeниджмънт в модата

Специалност Мода е една от най-привлекателните и търсени сред кандидатстудентите с амбиция за отлично образование и обучение по мода и дизайн. Вече повече от 28 години Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” подкрепя млади и талантливи хора, които мечтаят за професионална реализация в областта на модата, модния дизайн, производството и търговията с облекло. През 1994 г. Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” стартира в България за първи път обучение в областта на модата и модния дизайн с откриване на специалност „Моден дизайн”. Още в самото начало учебната програма, гарантира качествено образование по европейски стандарти.

Завършилите специалност "Моден дизайн" намират успешна реализация в различни направления на модната индустрия като проектанти, модни стилисти, конструктори-моделиери, технолози, мениджъри, експерти по организация на модни ревюта, модни фотографи, рекламни експерти, търговски консултанти, преподаватели. Най-смелите сред тях търсят самостоятелен творчески и бизнес път на развитие чрез откриване на собствени дизайнерски фирми за производство на облекло.

Учебният процес на студентите по „Моден дизайн” е свързан с редица изяви, представящи и утвърждаващи таланта на младите дизайнери пред обществеността на Варна и страната. Участието в международни конкурси и изложби за дизайн е успешен старт за бъдеща професионална реализация. Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” е от малкото висши учебни заведения в страната, които разполагат със собствена галерия, разположена в центъра на града, която дава уникална възможност на студентите за различни презентации, ревю-спектакли и самостоятелни изложби.

Най-младият университет на морската ни столица - Варна е достоен и търсен партньор на академични структури от Европа, САЩ и страните от Азия. Утвърдена академична традиция са деловите контакти и академичният обмен с чуждестранни университети и академични общности.

ВСУ „Черноризец Храбър” е първият и единствен български университет, удостоен със специалния европейски знак за качество и признаване на образованието. На официална церемония в Брюксел през юни 2009 г. на Варненски свободен университет беше връчен знака за Европейско дипломно приложение “DS Label”. Документ, който придружава дипломата за висше образование и осигурява възможност за по-лесно признаване на образованието в различни страни и е предпоставка за успешна международна професионална реализация.

Университетът разполага със собствени сгради, които отговарят на всички съвременни изисквания за провеждане на образователния процес, студентски общежития, заведения за хранене, спортен и медицински комплекс, лаборатории и художествени ателиета, собствен транспорт, компютърни зали с достъп до Интернет, многопрофилна библиотека с над 36 000 тома научна, справочна и художествена литература, университетско издателство и книжарница, медиен център.

Ако търсите творческа и динамична кариера, специалност "Моден дизайн" дава най-добрата възможност да поставите нейното успешно начало.

  • Модно ревю - студентски проекти
  • Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю
  • Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю
  • Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю
  • Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю Ревю
  • Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю Модно ревю